Furudal, en lekplats för idrottare.

Träna Furudal Dalarna! Det är ingen hemlighet att en av de mest remote platserna i Dalarna ibland känns lite ”öde” . Furudal har en befolkning på 500 personer . Vi har ett bycentrum som man åker igenom på 30 sekunder. Dock är denna ort perfekt för dig som vill fokusera på din fysiska förmåga.

I Furudal har du allt från sandbackar till elljusspår . Varför inte hoppa i sjön på somrarna och ta en simtur? Här i Furudal är det din egen fantasi som sätter gränserna på vilket sätt du vill träna på.

Furudals sommarhockeyskola, vad innebär det för gruppträning?

Varje sommar sen 1981 har hockeyungdomar från hela Sverige kommit för att delta på den lokala hockeyskolan. Detta har medfört att hockeyskolan har byggt upp den ideala faciliteten för lag att komma och träna. Faciliteten innehåller spelarhotell med matsal och konferensrum, ishall med tillhörande gym samt spegelsal för fysträning inomhus. Utanför ishallen finns en atletbana samt en skottramp

Faciliteten är alltså främst inriktad på att hushålla hockeyspelare men passar likväl andra sporter som fotboll . Det finns en fotbollsplan strax utanför byn . Andra sporter som hittar hit är bandy och på vårarna så har det varit mycket populärt för olika konståkningsklubbar att ha egna läger här.

Värt att tillägga är att spelarhotellet ligger precis vid stranden och har tillhörande volleybollplan samt en båt som kan dra lite ringar eller en bananbåt bakom sig.

Träningsfaciliteter i Furudal och vackra platser

För dig som kanske inte tillhör ett lag, finns det fortfarande massor att hitta på. På sommaren åk till sjön Skattungen eller Oresjön om du vill simma eller paddla kanot. Ett elljusspår är också tillgängligt. På vintern finns det här skidspår. Vill du istället öva upp din orientering så finns det en flora av stigar runtom hela bygden.

En föräldrar som följer med sina barn på träningsläger har gott om tid och platser för egen träning, vackra vandringar i gammelskog, boule, shopping , magiska fäbodvallar och andra natur & kultur- upplevelser.

Vintersport i Furudal

På vintern blir hela bygden och sjön ett vacker vinterlandskap. Där du kunde paddla kan du nu bege dig på flera mils lång åkning på långfärdsskridskor. Elljusspåret blir till som sagt till ett skidspår och vill du hellre stanna inne så är gymmet på ishallen öppen för allmänheten mot en mycket liten summa jämfört med andra kommersiella gym.

Motorsport i Furdal ?

Är du den som föredrar motorsporter? Kross, jetski och skoter är fordon du gärna får ta med dig till Furudal. Mitt i byn finns en dedikerad grusgrop där fordon av alla slag får leka loss till bästa förmåga. Utöver det så finns en liknande ”sandgrop” några kilometer bort som rekommenderas för crossåkning. Jetski och skoter rekommenderas på respektive årstider på sjön men på vintern existerar ett stort urval av skoterleder för den som vill utforska den frusna vildmarken.

Träna Furudal Dalarna- här finns nånting för alla

Så länge du inte låter dig begränsas av din egen fantasi så är gränserna ändlösa för din träning här i Furudal. Om du bara vill cykla, vandra och upptäcka min hembygd så finns det naturreservat och natursköna platser som berättar en historia om Ore-bygden