Cykelsemester i husbil

Cykelsemester i husbil, ett perfekt sätt att umgås, träffa sin familj och vänner utomhus, och samtidigt motionera och umgås och prata. Överallt hittar ni vackra naturreservat för vandring och säkra och mindre landsortsvägar för att cykla säkert. 

Eva frågar mig vad det är som lockar oss att på vår lediga tid åka på utflykter i vår husbil och med våra elcyklar. Svaret är Friheten! Vi älskar våra elcyklar eftersom när vi cyklar känner vi oss duktiga, utan att det är jobbigt. Ett stort plus är att vi hinner se en massa, vi kommer lång”, Malin Axelsson ägare Ödevata Gårdshotell.

Det är givet att på cykel kan du utforska lite mer. För många av oss är cykeln ett trevligt sätt att ta sig fram till en destination och för andra är det ett sätt att träna hårt. Men att hitta den perfekt rutten är inte alltid lätt. Fråga lokalborna!

Svensk hembygd, natur och kultur.

Extra trevligt är det att utforska en bygd, kanske din eller din släkts hembygd. Men innan du ger dig av, ta dig tiden att hitta de mest natursköna vägarna. Utgå från lokalbornas råd och gästfrihet

Trevlig cykelstopp finns här på GoNatureMarket butikerna.

Våra partners tar emot husbilsgäster på sina ägor. Emellertid är ställplatserna,i flera fall, begränsade och främst reserverade för våra Go Nature Market-kunder eller för er som kommer genom Skanditrip Premium Rental Motorhome eller Daylight Husbilar. 

Hemma på Hult en livsstilsgård genom tiderna.

Hemma På Hult är en gård med gårdsbutik, ett gårdskafé, de har “glamping” och ”Eco-naturstugor. 

Besök Hemma på Hult och du kan utforska fantastiska naturområden sjöar, naturreservat och lokalsamhällen i den anrika och historiska bygden Holaveden. Området är erkänt vackert för cykelbesökare och vandringar. Du kan njuta av att cykla på mindre skogsvägar eller säkra landsvägar utmed en vacker granskog. Besök Holavedens urskog, Jönköpings läns första naturreservat. Dessutom, kan du cykla i två län. I Jönköping med sina kullar och sjöar och Östergötland med sin jordbruksmark, Östgötaslätten. Platt och bördig!

Gårdens historia sträcker sig tillbaks till tidigt 1500-tal.  Några av byggnaderna är från den perioden. Gården är listad och skyddad för sitt stora kulturvärde.

Det finns ställplatser. Men de kunder som bokar en eller flera av de aktiviteter som gården erbjuder får förtur. Det gäller också de kunder som kommer genom en annan GoNature Market samarbetspartner. Till exempel Skanditrip Premium Motorhome Rental och Daylight Husbilar

Du kan få en smak av det förflutna och nuet. Till exempel kan du beställa en korg med svenska kakor och bröd eller ingredienser till en utsökt middag. Dessutom kan du sitt kvar i din husbil och njuta av fantastisk mat. 

Välj var du vill parkera! Kanske har du under din cykeltur hittat den perfekt platsen för att avnjuta “Fine causal dining” med mat från Hemma på Hult . 

På Hemma på Hult lagar de mat med närproducerade säsongsråvaror, från lokala bönder såväl som från gårdens köksträdgård. Dessutom använder de sig av bär och örter från den omgivande naturen.  De införlivar sin passion för mat med sin passion för självhushåll och ett hållbart liv. 

Laga din cykel och fråga efter en cykelguide

Johan och Chatrine, ägarna, är praktiskt lagda och kan hjälpa till med reparationer.  Men om du kan laga själv har du tillgång till verkstad med verktyg. 

Om du vill ha en personlig cykelguidning, arbetar de med en lokal cykelguide, både cykling och MTB.  Du får rådgivning om rutter och vägar direkt av Chatrine och Johan, de bjuder gärna på en koppkaffe och hembakat. 

Om du vill så bokar de in en cykelguide åt er.  Du kan också hyra en cykel på gården.

Ödevata Gårdshotell, trendsättare för hållbarhet

Ute i skogen, vid sjön Ödevaten, hittar du denna oas . Gården visar vägen för framtidens hållbara gårds-resort.

Gården ligger i Glasriket och du kan cykla på mindre vägar till olika glasbruk och andra kulturmärken. Du kan till exempel Bo på gårdshotellet och gör dagsturer till olika glasbruk och caféer.  Dessutom njuter du av gårdslivet, sjöarna och odlingarna tillsammans med din familj och vänner. Res med er hund och gå långa promenader.

Cykla till glasbruk eller mellan gårdar

Ödevata Gårdshotell ligger i Glasriket. Ni kan cykla till flera glasbruk, kolla avståndet och vägarna innan ni ger er av.

Kombinera en cykeltur med Ödevatas fantastiska cykelpaket. Kombinera cykel, ställplats med att bada bastu. Ni får en bastu på flotte i sjön Ödevaten.

För de som vill cykla lite längre, kanske kombinera en övernattning på annan ort kan cyklar vidare till byn  Målerås.  

Det finns gott om kartor över trevliga cykelrutter