Köp en Kon-Tiki för att tillverka biokol hemma (kopia)

Pris från: kr13,750.00

Med en Kon-Tiki kan du lätt tillverka biokol samt umgås runt en eld

MMM solutions är ett samarbete mellan Ödevata Fiskecamp och xxx.  Magnus, Malin och Mike brinner för att hitta lösningar som hjälper er att göra omställningen mot ett hållbart närsamhälle. 

Biokol är ett klimatpositivt jordförbättringsmedel. Det är ett fantastiskt givande och hållbart tillägg i din trädgård. Det kan användas till all växtlighet i din trädgård, och på alla olika typer av jordar. Du kan använda det på gräsmattan, i blomkrukorna, i balkonglådan, åkermarken eller i köksträdgården. Det finns minst 60 olika användningsområden för biokol och du kan använda den i flera efter varandra.

  Bokningsförfrågan

Sverige och odling 

40 procent av hushållen I Sverige bor i villa eller småhus med en trädgård. Det finns det en trädgårds-och odlingstradition som går långt bak i tiden. Många som inte har egen trädgård blir kolonister och tillsammans med andra medlemmar sköter de sin täppa bland andra i vackra koloniträdgårdar.

Koloniträdgårdssförbundet samlar genom sina  229 föreningar på över 23 000 kolonister.

Många  bostadsområden som byggs idag stoltserar idag med trädgårdar, odlingar och eko-tänk.  

Vi har lösningen för ett ökat kretslopp-tänkande och samarbete i villaområden, bostadsområden och odlingssamarbeten.

Från odling till tallrik och kretsloppstänkande

Bland de  trädgårdsfantaster finns det ett ökat intresse för att ta tillvara på trädgårdens frukter och göra trädgårdsarbetet mer hållbart. Vi går från blomsterprakt till smartare odlingsprakt. Fransmännen har Jardin du potager och vi har våra köksträdgårdar

Avfall från trädgården har ett värde som går att omsätta till jordförbättrare. Spara pengar och skapa ditt eget kretslopp. 

Traditionellt har eldat överblivna kvistar, grenar och trä för att minska avfallet. Men du kanske letar efter ett mer miljövänligt sätt att elda som inte luktar och skapar smutsiga rökgaser. Med en Kon-Tiki kan du producera din egna biokol som du kan använda i dina odlingar och rabatter. 

Kon-Tiki är det snabbaste, renaste och enklaste sättet att göra  biokol med minimal bearbetning. Biokol är helt stabilt och bryts aldrig ner och som binder koldioxid i 1000 år och dina skördar i din köksträdgård kommer öka för varje år. 

Vi människor trivs bäst i samklang med vår omgivning

Nygamla metoder tas i bruk för att maximera odlingskapaciteten och nyttja resurser på ett hållbart sätt. 

Samplantering gör så att växter trivs och det finns klara utbytesvinster. Tex en växten håller  borta skadedjur från den andra, eller fixerar kväve så att det blir tillgängligt för de andra växterna, etc.   

Bland odlare finns det ofta en nära utbyte av erfarenheter, sticklingar och när skördetiden kommer så kan man byta grödor med varandra. Det finns i Sverige månghundraåriga praktiska erfarenheter runt trädgårdsodlingar som  är värda att lyssna till.

I Sverige är det många som grillar och utomhusmatlagning är gott, trevligt och ett billigt sätt att samlas och ha trevligt. Magnus på Ödevata Fiskecamp har utvecklat Kont-Tikis som öven kan används till utomhusmatlagning. Fixa din middag eller fest och producera biokol samtidigt 

Kont-Tiki till er samfällighet

I ert område har ni kanske en egna hemförening eller bostadsförening som samarbetar runt valborgsbrasor. Köp in en Kon-tiki till föreningen och fira ett hållbart Valborg.  Era medlemmar kan sedan låna eller hyra Kont-Tikin till sina trädgårdar eller fester. 

Tänk om

– Vi i våra villaägare-områden samarbetade runt odling som ett sätt att knyta an, äta gott och umgås.

– Tänk om i ett grannskap med villor och trädgårdar fler och fler  hade en samplantering, blomsterprakt och trädgård för grytan . Ett ställe där pollinering sker 

  • Tänk om 

 Kont-tiki Stor

Specifikation 

  • Vanlig svart plåt, 2 mm.
  • 1,5 meter i diameter upptill 0,930 m hög.
  • Volym ca 1 m3.

Denna står på ben och går ej att flytta under kolning och kräver alltid två pers vid hantering. Är man två är det mycket lätt att lyfta upp den och av den på en vanlig släpvagn.

biokolgrillen, för matlagning. Specifikation


2) Lär er mer om Biokol, kretslopp och hållbara odling och samplantering

. Vill du lära dig allt vi kan om biokol och lite till så erbjuder vi kurser och studiebesök.

3) Online om hur du tillverkar din egen Kontiki


4) Delta i Biokol Valborg ( Gratis) 

Mer om Kontiki – vanliga frågor och svar 

Välkomna till vår “Kon-Tiki” community!

Tillsammans räddar vi världen samtidigt som vi har det roligt och delar med oss av kunskap. Se mer om  Biokol Valborg  genom tiderna! Vårt första event för kunskapsdelning. 


Börsryd Lantbruk

Lisesgården

Våneviks Gård

Material

Vanlig svart plåt

Tjocklek

2 mm

Diameter

1,5 m

Höjd

0,930 m

Volym

1 m3

Allmänna Frågor

Det finns inga frågor ännu.